test 1

Kunststof kozijnen

Deze kennen vele voordelen en zijn tegenwoordig verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren. Ze bieden een uitstekende isolatie, zijn bovendien erg onderhoudsvriendelijk en kennen een lange levensduur tot wel 50 a 60 jaar! Duitse kunststof kozijnen zijn onder andere verkrijgbaar in niet van hout te onderscheiden houtlook en houden ongenodigde gasten buiten dankzij inbraakwerend hang en sluitwerk. Indien u kiest voor kunststof kozijnen dan kiest u voor een Duits kwaliteitsproduct met een aantrekkelijk prijskaartje! En een hoge isolatiewaarde, dus snel terugverdient door lagere stookkosten en een behoorlijke waardevermeerdering van de woning en ook nooit meer schilderen. Gratis advies in geheel Nederland (behalve waddeneilanden)!

Dubbelglas

Dubbelglas wordt ook wel thermopane genoemd, als merknaam van een Duitse fabrikant die het in Nederland op de markt bracht. Het is het eerste simpele dubbelglas. Dubbelglas bestaat uit twee platen glas die door een zogenaamde afstandhouder aan de rand van het glas uit elkaar worden gehouden. De randen van het glas worden afgesloten met een speciale kit zodat er een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas wordt bij standaard dubbelglas gevuld met lucht. Het wordt tegenwoordig vrijwel niet meer toegepast in gevels van woonhuizen of bedrijfspanden.

HR Glas

Bij HR glas is het glas aan één binnenzijde gecoat waardoor het beter isoleert. Het metaallaagje laat de zonnestraling door en weerkaatst de langgolvige straling. Hoe effectiever het metaallaagje, hoe beter de isolatie. Er is dan dus minder energie nodig om de ruimte binnen te verwarmen. HR Glas is door de jaren heen flink verbeterd. De HR generaties zijn op volgorde als volgt samengesteld:

HR glas
HR+ glas (+ spouw gevuld met een edelgas)
HR++ glas (+ verbeterde coating)
Triple glas/ HR+++ (3 glasplaten)
Hoe meer 'plusjes' achter HR, hoe beter het glas isoleert. Dus eerst komt HR, dan HR+, dan HR++ en dan HR+++ glas.

Triple Glas

Triple glas bestaat uit 3 glasruiten achter elkaar met een coating en isolerend gas waardoor het super goed isoleert. Het is ook bekend onder de termen HR+++ glas, drievoudig glas of driedubbelglas. De totale dikte is meestal 42 of 44 mm en past niet altijd in oude kozijnen!

Terug

Woonhuiscompleet.nl - 2023

Terug